Kaisan Improtyöpajat

Ota yhteyttä:

kaisa@osuuskuntakuje.fi I 044 0283 570
Facebook

Täällä voit tutustua työpajoihin, joita ohjaan sopimuksen mukaan erikokoisille ja -tasoisille ryhmille. Jokainen työpaja voidaan sovittaa erikseen tilaajan toiveiden mukaan niin sisällöllisesti kuin aikataulullisestikin, joten valittavaa riittää myös listan ulkopuolelta.

 

Improvisaatioteatteria, kiitos!

Työpajassa tutustutaan teatteri-improvisaation perusteisiin hauskojen ja monipuolisten harjoitusten saattelemana. Harjoitukset ovat helppoja, mukavia ja mielenkiintoisia, etkä tarvitse aiempaa kokemusta näyttelemisestä taikka improvisaatioteatterista. Keskitymme impron perusasioihin, eli kuuntelemiseen ja reagointiin. Yhdessä tekeminen ja matala kynnys hypätä mukaan saavat aikaan turvallisen, rennon ja luovan ilmapiirin, jossa jokainen saa kokea onnistumisia ja aitoa hetkessä elämisen riemua. Improvisaatiotaidot helpottavat arjen vuorovaikutustilanteita ja tuovat varmuutta sekä rohkeutta toisten ihmisten kohtaamiseen ja esiintymistilanteisiin. Tämä työpaja on tarkoitettu ja suositeltava ihan kaikille!

Lisää improvisaatioteatteria!

Työpajassa syvennetään improvisaatioteatterin perusteita ja tutkitaan sen tasoja muun muassa hahmo- ja statustyöskentelyn sekä luottamuksen keinoin. Viemme kuuntelun ja reagoinnin taitoja eteenpäin, harjoittelemme syvempää vuorovaikutusta ja aitoa läsnäoloa. Kaikki tämä tehdään monipuolisten ja kiinnostavien harjoitusten kautta. Työpaja laajentaa valmiuksia improvisaatioteatterin toteuttamiseen, kehittää näytelijäntyötä, parantaa vuorovaikutustaitoja ja lisää luottamusta sekä itseen että muihin lavalla ja sen ulkopuolella. Tämä työpaja on tarkoitettu kaikille, joilla on aiempaa kokemusta improvisaatioteatterista. 

Hiljaisuus on kultaa

Suurimman osan ajasta käytämme liikaa sanoja improvisoidessamme. Tämä työpaja keskittyy merkityksellisen ja syvän yhteyden rakentamiseen ja ylläpitämiseen improvisoijien välillä - pääasiallisesti ilman sanoja. Työskentelemme hahmojen päämäärien löytämiseksi ja luomme lisää ymmärrystä siihen, kuinka tärkeitä muut ihmisruumin osat kuin suu lopulta ovat!  Työpajassa luomme turvallisen ympäristön jossa voimme luottaa siihen, että tunteet, päämäärät ja vaikuttuminen riittäävät pitkälle. Mitä enemmän annat itsestäsi, sitä enemmän saat tästä työpajasta tulevaisuudessa! Hiljaisuus on kultaa ja työpaja antaa keinoja ja syitä käyttää vähemmän puhetta improvisaatioteatterissa. Työpaja on tarkoitettu kaikille vähintään jonkin verran aiempaa kokemusta improvisaatioteatterista/ teatterista omaaville.

Musiikki on meissä!

Tämä työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään musiikillista osaamistaan ja uskallustaan impron parissa. Tutkimme tapoja luoda musiikkia ja äänimaailmaa omien kehojemme avulla yhdessä ja erikseen. Kokeilemme erilaisia harjoitukseja ja ryhmäpelejä, muodostamme yhtyeitä ja kuoroja. Näiden uusien opittujen taitojemme avulla teemme kohtauksia ja nautimme siitä upeasta kokonaisuudesta jonka voimme yhdessä luoda!

Tunnetta!

Tämä työpaja keskittyy omien kokemusten ja aitojen tunnetilojen käyttämiseen improvisaatioteatterin maailmassa. Improvisoijat pääsevät kokeilemaan sitä, kuinka toisten edessä ja kanssa todellisena oleminen avaa sellaisia tasoja, joita emme muuten voisi tavoittaa. Työpajassa luodaan turvallinen tila kokeilla ja jakaa uutta sekä mahdollisesti löytää jotakin sellaista, mitä ei ole aiemmin improvisaatioteatterin parissa kokeiltu! Työpajassa keskitytään tunneilmaisuun, omasta kokemusmaailmasta ammentamiseen ja uuteen uskallukseen. Työpaja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille ja on vahva suositus jo olemassa oleville, uutta tasoa etsiville improryhmille.

Arvoa yleisölle

Toisinaan tyhmennämme omat yleisömme yliselittämällä ja alleviivaamalla kaikkea mitä lavalla tapahtuu. Varmistamme näin, että kaikki ovat samalla sivulla ja "ymmärtävät" tilanteen ja tapahtumat samalla tavalla. Entäpä jos antaisimme yleisöillemme mahdollisuuden olla aktiivisia tarinankertojia? Voisimmeko luoda mahtavaa, kiinnostavaa, monipuolista ja monitasoista teatteria ja antaa katsojien väitellä siitä, mitä tapahtui ja mitä se merkitsi, kun he lähtevät teatterista? Näin tapahtuu, kun ihmiset käyvät elokuvissa, kuuntelevat musiikkia ja katsovat käsikirjoitettua teatteria. Miksi ei improvisaatioteatteissa? Työpaja keskittyy työhön, jota improlavoilla on tehtävä, jotta yleisö saisi käyttää omaa mielikuvitustaan ja olla arvostettu osa teatterikokemusta. Tähän tulokseen pääsemme keskittymällä vahvoihin suhteisiin, hahmojen sisäisiin tavoitteisiin ja lopettamalla informaation kaatamisen yleisön kurkkuun! Työpaja on tarkoitettu kokeneille improvisoijille.

Harold

Harold on legendaarisen Del Closen luoma, Chicagosta levinnyt (ja siellä edelleen ylivoimaisesti suosituin formaatti) lahja improvisaatioteatterimaailmalle. Kuinka tämä todellinen klassikkomuoto toimii? Työpajassa puretaan ensin impron jättiläinen osiin, pureskellaan sitä rauhassa erinäisten harjoitusten, ryhmäpelien ja kohtausten muodossa, ja rakennetaan sitten takaisin kokonaiseksi, kiinnostavaksi ja aina yllättäväksi esitykseksi! Työpaja sopii kaikille Haroldista kiinnostuneille. Aiempi improkokemus hyödyttää.

Tule lähelle!

Huokailemme, hykertelemme ja itkeä tirautammekin elokuvien iki-ihanille rakkauskohtauksille, mutta improlavoilla romatiikka menee harmillisen usein pelleilyksi tai nynnyilyksi! Kuinka voimme tuoda katsojillemme samaistuttavia rakkaustarinoita, hellyyttäviä suudelmia, sydäntäriipiviä eroja ja tarjota kylmänväristyksiä, naurunpurskahduksia, aidontuntuisia kohtauksia ja tarinoita? Tämä työpaja tutkii romanttista rakkautta, intiimiyttä, läheisyyttä ja seksiä improvisaatiossa. Keskustelemme mieltämme askarruttavista kysymyksistä, jaamme ajatuksia ja luomme turvallisen ilmapiirin, jossa on luontevaa harjoitella näitä taitoja. Kyseessä todellakin ovat helposti opittavat ja ymmärrettävät taidot, jotka ovat tärkeä osa teatterintekijöiden ammattitaitoa! Työpaja sopii kaikille teatterintekijöille.

Formaatit

Pitkää vai lyhyttä? Entäpä Theatre Sports, Harold, Armando, Genre-impro, Kilpailut, Turnaukset, Free Form, Koko illan näytelmä, Musikaali, Lepakko, Monoscene ja Hautajaiset? Maailma on pullollaan erilaisia ja toinen toistaan upeampia impron lajeja! Formaatit-työpaja antaa mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle improvisaatioteatterin maailmaan ja kokeilla uusia improfromaatteja osaavan opettajan johdolla.
 Tämä työpaja on tarkoitettu improryhmille/ henkilöille, joilla on jo kokemusta improvisaatioteatterista ja perusteet hallussa. Työpajassa on mahdollisuus tutustua uusiin formaatteihin tai syventää tietämystä ryhmän jo käyttämistä formaateista. Työpajassa voidaan keskittyä yhteen improlajiin tai tehdä läpileikkaus useaan eri formaattiin. Formaatit-työpaja suunnitellaan ja toteutetaan aina jokaisen ryhmän omien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Valmennus

Kaipaako ryhmänne ulkopuolista silmää? Uutta näkökulmaa? Ryhmämielen teroittamista? Haluatteko harjoittaa tiettyä formaattianne tai saada palautetta esitystyylistänne? Rakennamme ryhmänne vahvuuksille ja näin saamme lyhyessä ajassa näkyviä muutoksia aikaan! Tulen todella mielelläni luotsaamaan ryhmäänne seuraavalle tasolle!