Marianna Räsänen

Ota yhteyttä:

marianna at osuuskuntakuje.fi I 050 337 5167

Marianna on pitkän linjan improvisaation ammattilainen. Lisäksi hän on draamaopettaja, tanssiliiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja, näyttelijä ja ohjaaja. Hän on myös kieltenopettaja. Marianna opiskelee tällä hetkellä tanssi-liiketerapian ammatillista tutkintoa, ja valmistuu tanssi-liiketerapeutiksi joulukuussa.

Marianna on yksi Osuuskunta Kujeen perustajista. Hän on toiminut näyttelijänä ja kouluttajana improvisaatioteatterin ja soveltavan teatterin parissa vuosia. Hän opettaa ja kouluttaa improvisaatioteatteria, soveltavaa teatteria ja draamaa, draamakasvatusta, näyttelijän- ja ohjaajantyötä, vuorovaikutuskoulutusta yms. kouluissa, korkeakouluissa sekä eri yhteisöissä ja yrityksissä. Kujeen monipuolisen toiminnan lisäksi hän työskentelee erityisesti soveltavan teatterin ja draaman parissa Työpajateatteri Taivaltajissa sekä improvisaatioteatterin parissa Improvisaatioteatteri JOO!ssa. Ohjaajana Mariannan merkittävimpiä ohjauksia on Hullu (KujeTeatteri, 2017 & 2018), Fedja-Setä, kissa ja koira (AdAstra-teatteri, 2013) sekä Mummu ei tajuu (AdAstra-teatteri, 2011, KE).

Marianna on ollut perustamassa KujeImpro -improvisaatioteatteriryhmää, sekä hän on ollut perustamassa vuonna 2017 Jyväskylään Suomen ensimmäistä suomen- ja englanninkielistä improvisaatioteatterikoulua, ImproKampusta, jossa tällä hetkellä myös opettaa.

Marianna tekee työtä myös (esitys- ja koulutustoimintaa) erityisryhmien, mm. mielenterveyskuntoutujien, vaikeavammaisten sekä eri-ikäisten eri elämäntilanteissa olevien nuorten kanssa. Lisäksi Marianna tekee terapiatoimintaa tanssi-liiketerapeuttiopiskelijana. Hänen tanssi-liiketerapiapalveluita on tilattavissa opiskelijahintaan.

Marianna on opiskellut ja kouluttautunut improvisaatioteatterin ja draamakasvatuksen saralla monipuolisesti alan johtavien ammattilaisten parissa, niin ulkomailla kuin Suomessa. Hän on myös esiintynyt useilla kansainvälisillä improvisaatioteatterifestivaaleilla Euroopassa (esimerkiksi Ruotsi, Englanti, Italia, Viro, Saksa) ja hän esiintyy säännöllisesti myös Suomessa.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta, valmennuksesta, esityksestä, juontajasta, tanssi-liiketerapiasta? Ota yhteyttä, niin katsotaan teille sopiva palvelu ja kokonaisuus.