Hyppytunnit

ImproKampuksen Hyppytunti on yksittäinen, yhden illan pituinen improvisaatiokerta, joka on suunnattu kaikille improvisaatiosta kiinnostuneille aiempaan improtaustaan katsomatta. Teemat vaihtelevat kertojen mukaan, ja tarjolla on tekniikoita improvisaation, teatterin, draaman, tanssin ja hyvinvoinnin eri osa-alueilta. Hyppytunneilla pääsee kokeilemaan uutta ja ylläpitämään vanhoja taitoja. Tai se on mahdollisuus tulla nauttimaan improvisaatiosta muiden improajien kanssa.

 

Hyppytunnit syksyllä 2020

Joulukuun Hyppytunnit järjestetään pandemian takia virtuaalisina Zoomissa. Linkin ja lisätiedot saat ennakkomaksun jälkeen. Kurssin hinta on 7 euroa ja syksyn pitkiin kursseihin osallistuneille 5 euroa. Ilmoittautuminen päättyy virtuaalikurssia edeltävänä iltana kello 18.

 

Virtuaali-Hyppytunti II: Best of... Keikkatekniikat

Keskiviikko 16.12.2020 klo 18-20
Opettajana Kaisa Eräpuro

Tällä Hyppytunnilla rummutetaan läpi klassisia ja erittäin toimiviksi todettuja lyhyitä, TV:stäkin tuttuja improvisaatioteatterin esitystekniikoita. Kerralla saat hyvää treeniä esiintymislihaksille ja uutta näkemystä siihen, mitä erilaisissa keikkatekniikoissa kannattaa ottaa huomioon.

Tervetuloa virittäytymään improkeikkamielelle tai muuten vain pitämään hauskaa impron parissa!

 

Kertamaksu on 7 €. Syksyn 2020 pitkillä improkursseilla oleville 5 €. Maksut voi suorittaa ennakkoon Holvi-verkkokaupassa kurssia edeltävän päivän kello 18 mennessä. Jos aiot käyttää Hyppytunti-lahjakortin, niin ilmoittaudu kurssille mukaan Ilmoittaudu-sivulla.

Kurssin ennakkomaksu Holvissa >>

 

Syksyn menneet Hyppytunnit

 

Virtuaali-Hyppytunti I: Varjolinnanjuhlat

Lauantai 5.12.2020 klo 18-20

Arvoisa vastaanottaja,

Täten ollen kutsumme Teidät, arvon improvisoija, ImproKampuksen itsenäisyyspäivän varjojuhlaan 5. joulukuuta 2020. Itsenäisyysjuhla ei ole koskaan ollut juuri tällainen, sen voimme taata. Tällä juhlallisella, pitkillä perinteillä varustetulla Hyppytunnilla juhlitaan, luodaan kansalliseen itsetuntoon kytkeytyvä klassikkoelokuva ja pidetään tietysti puheita.

Vastaustanne odottaen,
Hyppytunnin virallinen opettaja Kaisa Eräpuro

Juhlapukeutuminen suositeltavaa, mutta ei pakollista.

 

Hyppytunti I: Spontaania hupia

Keskiviikko 18.11.2020 klo 18-20
Opettajana Kaisa Eräpuro

Tästä Hyppytunnista saat valoa kaamokseen! Syyskauden ensimmäisellä kerralla keskitytään improvisaatioharjoituksiin, jotka kehittävät erityisesti reagoimista ja hyväksymistä sekä kohtausten eteenpäin viemistä.

Tervetuloa avaamaan turhat jumit kehosta ja heittäytymään spontaanin tekemisen vietäväksi!

 

 

Kesän menneet Hyppytunnit

 

Heitä improturkkisi!

Tiistaina 16. kesäkuuta kello 18.00-20.30
Opettajana Pasi Ikonen

Oletko ikävöinyt improvisaatiota, spontaania tarinankerrontaa tai hauskanpidon iloa? Kaipaavatko improtaitosi herättelyä karanteenin vähitellen väistyessä?

Tervetuloa kastamaan varpaasi tai loikkaamaan syvään päähän ensimmäisellä Hyppytunnilla! Tiistaina 16. päivä kesäkuuta heitetään porukalla improtalviturkki ja treenataan improvisaation ydinasioita: kuuntelemista ja reagoimista, heittäytymistä ja pieniä kohtauksia.

 

 

Varikkokäynti

Keskiviikkona 24. kesäkuuta kello 18.00-20.30
Opettajana Marianna Räsänen

Kaipaavatko raajasi liikettä ja vartalosi venyttelyä? Tekeekö mielesi niin ravistella kuin silitellä kehoasi?

Tervetuloa Varikkokäynnille! Toisella Hyppytunnilla keskitytään kehon hyvinvointiin. Oma keho on improvisoijan ja teatterintekijän tärkeä työkalu, josta täytyy muistaa pitää hyvää huolta ja ylläpitää kuten muitakin taitoja. Varikkokäynnillä venytetään omaa kehoa ja mieltä erilaisilla improvisaatio-, kehonhuolto- ja tanssiliiketerapian harjoituksilla ja menetelmillä.

 

 

Irtipäästöjä

Tiistaina 7. heinäkuuta kello 18.00-20.30
Opettajana Tinja Kuvaja

Saivatko alkukesän helteet pääsi puuroutumaan? Kaipaako mielesi virkistystä ja irrottelua? Tervetuloa Hyppytunnille tuulettamaan kesäpäätä.

Kolmannella Hyppytunnilla hassutellaan ja hullutellaan, kun teemana on irrottelu. ImproKampuksen opettajan Tinja Kuvajan johdolla riemuitaan yhdessäolosta ja -tekemisestä sekä irrotellaan mukavassa ja turvallisessa ilmapiirissä assosiaation sekä lyhyiden ja kevyiden improtekniikoiden parissa. Kerta sopii kaikille, olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi improkonkari, mukaan mahtuu juuri sellaisena kuin olet!

 

 

Kertoillen

Keskiviikkona 22. heinäkuuta kello 18.00-20.30
Opettajana Tinja Kuvaja

Maailma on täynnä tarinoita ja aina mahtuu mukaan yksi uusi kertoja. Neljännellä Hyppytunnilla seikkaillaan improvisoitujen tarinoiden ja kerronnan maailmoissa. Tinja Kuvajan ohjauksessa tutkitaan tarinankerronnan keinoja erilaisin improvisaation tekniikoin yksin ja yhdessä.

Tule mukaan, löydä sisäinen tarinankertojasi ja päästä se valloilleen!

 

Improvisoi oma hittibiisisi!

Tiistaina 11. elokuuta kello 18.00-20.30
Opettajana Pasi Ikonen.

Improvisoitujen laulujen tekeminen on helpompaa kuin miltä se kuulostaakaan. Tule selvittämään, minkä koulukunnan sanoittaja ja lauluntekijä sinä olet!

Tällä hyppytunnilla treenataan improttuja lauluja sekä tehdään musiikista inspiroituneita kohtauksia ja impromusatekniikoiden klassikoita. Tunti ei vaadi tutkintoa taidealalta, aiempaa osaamista musiikki-improvisaatiosta tai absoluuttista sävelkorvaa. Kiinnostus aihetta kohtaan ja kokeilunhalu riittävät!

 

Alkavat kurssit

ImproKampukselle voi ilmoittautua lomakkeella, joka löytyy alkavien kurssien kanssa samalta sivulta.

Ilmoittaudu kursseille >> 

ImproKampus in English

ImproKampuksen englanninkieliset kurssit sekä ilmoittautuminen löytyvät omalta englanninkieliseltä sivulta.

ImproKampus in English >>