Hyppytunnit

ImproKampuksen Hyppytunti on yksittäinen, yhden illan pituinen improvisaatiokerta, joka on suunnattu kaikille improvisaatiosta kiinnostuneille aiempaan improtaustaan katsomatta. Teemat vaihtelevat kertojen mukaan, ja tarjolla on tekniikoita improvisaation, teatterin, draaman, tanssin ja hyvinvoinnin eri osa-alueilta. Hyppytunneilla pääsee kokeilemaan uutta ja ylläpitämään vanhoja taitoja. Tai se on mahdollisuus tulla nauttimaan improvisaatiosta muiden improajien kanssa.

Hyppytunnit kesällä 2022

Hyppytunnit jatkuvat jälleen tulevana kesäkautena. Teemoina on tällä kertaa roolin rakennus sekä genret.  Koska ImproKampuksella ei ole tällä hetkellä omaa tilaa, niin koontumispaikka kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Hyppytunti I: Improstartti - Kaivattuja kohtaamisia

Keskiviikko 15.6. kello 17-19.30
Hinta: 15 euroa

Ensimmäisellä Hyppytunnilla palataan takaisin toisten äärelle ja improvisaation ytimeen eli vuorovaikutukseen. Impro on vuorovaikutusta, mutta mitä sille on käynyt kun improvisaatio on ollut tauolla ja muu maailma välimatkan päässä? Vuorovaikutus voi tuntuakin äkkiseltään haastavalta. Ehkä kohtaamiset jännittävät ja toisen seurassa oleminen kummastuttaa.

Tällä Hyppytunnilla startataan jälleen improtoiminta, muistutellaan impron perusteista sekä kohdataan toisemme lämpimästi ja hyväksyen, turvallisessa ilmapiirissä. Olet sitten impron kanssa vanha tuttu tai on se sinulle täysin uusi tuttavuus, tule mukaan viettämään hauska ilta yhdessä!

 

 

Hyppytunti II: Rakenna itsestäsi - Liike ja ääni hahmon rakennuksessa

Keskiviikko 22.6. kello 17-19.30
Hinta: 15 euroa

Hahmonrakennusteemaisella Hyppytunnilla tutustutaan tapoihin hyödyntää liikettä ja ääntä erilaisten hahmojen luomisessa. Kerralla käydään läpi yli 15 eri hahmonrakennuskeinoa, jotka auttavat saamaan roolihahmoista enemmän irti, sekä tutustutaan laajasti ja rennolla otteella erilaisiin liikekieliin ja äänenmuodostustapoihin.

Hyppytunnin opettajina toimivat Marianna ja Kaisa, joten samalla kertaa saa molempien opettajien vinkit ja näkemykset aiheesta! Tunti sopii improvisaatiosta ja näyttelijäntyöstä kiinnostuneille.

 

Hyppytunti-viikonloppu

Genre-workshopit

Sankarin matka - kuinka kehittää kiinnostava tarinankerrontakaava
Lauantai 27.8. klo 10-15

Tässä työpajassa pääset mitä mielikuvituksellisimpiin maailmoihin fantasiaelokuvien hengessä! Luomme toiminnallisesti ja yhdessä improvisoiden erilaisia maailmoja tavanomaisen arjen ulkopuolelta. Keskeisessä osassa työpajan aikana on sankarin matka -tarinakaava eli monomyytti, joka toistuu useissa tarinoissa, saduissa, mytologioissa ja muun muassa Hollywood-elokuvissa. Käymme läpi yhdessä improvisoiden tätä tarinakaavaa sekä sen sisältämiä juonikuvioita, olennaisia jännitteitä ja muutamia hahmotyyppejä, joiden avulla saat keskeiset työkalut seikkailullisen ja kiinnostavan tarinakaavan luomiseen.

Työpaja sopii improvisaatiosta kiinnostuneille, tarinoiden kirjoittamisesta ja käsikirjoittamisesta kiinnostuneille sekä teatterin tekijöille.

Musikaalien ja musiikkivideoiden liikekieli
Sunnuntai 28.8. klo 10-15

Yo, I’ll tell you what I want, what I really, really want.. Oletko koskaan opetellut tyttö- tai poikabändien tanssiaskeleita, toivonut löytäväsi itsestäsi hevirokkarin asenteen tai miettinyt mikä tekee musikaaleista niin mukaansatempaavia? Kesän viimeinen Hyppytunti on hulvaton sukellus stereotyyppisen liikekielen maailmaan. Työpajassa käydään läpi erilaisia tanssi- ja liiketyylejä, joita voi löytää muun muassa kasarin ja ysärin musiikkivideoista. Hyppytunnilla ei opetella tanssiaskeleita, vaan hyödynnetään improvisaation periaatteita liikkumisessa. Tule rohkeasti kokeilemaan ja iloitsemaan liikeimprosta!

Aiempaa kokemusta tanssista, liikkeestä, improvisaatiosta tai teatterista ei tarvita. Työpaja sopii kenelle vain improvisaatiosta sekä tanssista ja liikkeestä kiinnostuneelle, sekä teatterin tekijöille.

Hinnat: Yksi workshop (la tai su) 42 euroa tai molemmat workshopit yhteishintaan 75 euroa.

Ilmoittautua mukaan voi ilmoittautumislomakkeella.

 

Menneet Hyppytunnit

Ensimmäiset Hyppytunnit järjestettiin kesällä 2020 ja saivat jatkoa seuraavana syksynä. Tutustu aiempien kertojen teemoihin:

Aiemmat Hyppytunnit >> 

Alkavat kurssit

ImproKampukselle voi ilmoittautua lomakkeella, joka löytyy alkavien kurssien kanssa samalta sivulta.

Ilmoittaudu kursseille >> 

ImproKampus in English

ImproKampuksen englanninkieliset kurssit sekä ilmoittautuminen löytyvät omalta englanninkieliseltä sivulta.

ImproKampus in English >>