Ilmoittaudu

Improa koko elämä

Improvisaatioteatteri, jota usein kutsutaan myös improksi tai improvisaatioksi, on teatterin ja taiteen laji, jossa tapahtumat, kohtaukset ja tarinat syntyvät hetkessä, eikä käsikirjoitusta ole. Syvimmillään dialogi, toiminta, henkilöhahmot ja kaikki muukin perustuvat improvisoijien väliseen vuorovaikutukseen, hetkessä elämiseen - kuuntelemiseen ja reagointiin.

Tarvitsemme näitä taitoja elämässämme sen eri osa-alueilla. Voimme itse vaikuttaa siihen, millaisen vuorovaikutuksen kulttuurin luomme ympärillemme: onko se hyväksyvää, perustuuko se kuuntelulle, antaako se tilaa myös mokille?

Moka on mahdollisuus!

Esittävän improvisaatioteatterin lisäksi Kampuksen kursseilla keskitytään kommunikointiin, toisten hyväksymiseen ja avoimeen suhtautumiseen uusia asioita kohtaan. Moka voikin olla mahdollisuus ja improvisaatioteatteri voi tuoda sinulle hyvän harrastuksen lisäksi uudenlaisia tapoja suhtautua maailmaan ympärilläsi.

 

Kevään mittaan on tulossa paljon kursseja, ilmaisia tutustumiskertoja, jami-iltoja sekä yksittisiä drop-in-tunteja. Myös kutkuttavia improvisaatioesityksiä on luvassa. Seuraa ilmoittelua somessa ja nettisivuilla!

Yksi uutuuksista on SointiniⓇ -kurssi, joka yhdistelee improvisaatiota ja laulua.

Ilmoittaudu kurssille oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Paikkoja on rajoitettu määrä. Tervetuloa!

Kursseja vetävät Kujeen kokeneet improvisaatiokouluttajat Marianna Räsänen, Pasi Ikonen ja Tinja Kuvaja.

 

HUOM! Ajankohtaista tietoa kursseista:

ImproKampus sulkee ovensa koronavirusepidemian taltuttamiseksi ja maaliskuun alkavat kurssit ovat siirretty myöhempään ajankohtaan viranomaissuositusten mukaisesti. Toivomme toki, että tilanne pysyy vakaana ja voimme aloittaa kevään kurssit turvallisesti mahdollisimman pian. Seuraamme tilannetta ja informoimme huhtikuun alussa lisää kevään aikatauluista. Impron säännöillä mennään ja reagoidaan siihen, mikä tilanne on.

Ollaan valppaana ja pidetään toisistamme huolta!

 

Tulevia kurssejamme:

 

Ilmainen tutustuminen improvisaatioon

Kiinnostaako improvisaatio, mutta sitoutuminen kurssiin vielä jännittää? Mitä improvisaatio ylipäänsä on? Mitä hyötyjä siitä on?
ImproKampuksella on mahdollisuus kokeilla improa ilmaisella tutustumiskerralla, jossa pääset tutustumaan improvisaation monipuoliseen maailmaan. Tutustumiskerta on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla mitä kaikkia positiviisia vaikutuksia improvisaatio voi tuoda sekä arkeen että työhön.
Tutustumiskerta ei sido kursseihin, mutta siellä on mahdollisuus ilmoittautua seuraaville alkaville kursseille ja kysellä ImproKampuksen toiminnasta.
 
Seuraavan ilmaisen tutustumiskerran ajankohdasta informoimme myöhemmin.

Improvisaation peruskurssimme

Improvisaation alkeet

Alkeiskurssilla tutustutaan improvisaatioteatterin maailmaan. Kurssin aikana opitaan hyväksymään ja tukemaan toisen ehdotuksia, kuuntelemaan toisia sekä itseä, harjoittelemaan improvisoituja kohtauksia ja tutustumaan ryhmätyöskentelyn sekä lyhyiden impropelien maailmaan. Kurssille ei tarvita aiempaa kokemusta improvisaatioteatterista.

Kurssin ajankohta: maanantaisin 16.3.-11.5.2020 (Huom. ei 13.4.2020), klo 17-19 --> HUOM! Kurssin aloitus siirretty huhtikuulle. 
Kurssin kesto: 8 vko (16h)
Hinta: 119 € (sis. alv.24%)

 

Improvisaation jatko

Jatkokurssilla syvennetään opittuja taitoja ja laajennetaan osaamista improvisaatioteatterista. Kurssin aikana käsitellään muun muassa statuksia, hahmoja, tarinankerrontaa ja jatketaan ryhmätyöskentelyn hiomista. Kurssille osallistumiseen vaaditaan ImproKampuksen alkeiskurssin suorittaminen tai vastaava kokemus improvisaatioteatterista.

Kurssin ajankohta: kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Kurssin kesto: 8 vko (16h)
Hinta: 119 € (sis. alv. 24%)

 

Improvisaation syventävät teemakurssimme

Liikeimpro 1

Keho on jokaisen improvisoijan ja näyttelijän tärkeä työväline. Kurssilla tutustutaan omaan kehoon monipuolisena työvälineenä, tutkitaan liikkeen ja oman kehon mahdollisuuksia kohtauksissa, vuorovaikutuksessa ja hahmojen rakennuksessa. Kehon- ja liikkeentuntemus myös vapauttaa olemista lavalla.

Kurssin ajankohta: kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

Musiikki-impro 1

Kurssilla tutustutaan improvisoidun musiikin maailmaan. Tutkimme kuinka voimme luoda musiikkia hetkessä käyttäen erilaisia kehon ääniä, laulua ja  musiikkia.

Kurssin ajankohta: kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

SointiniⓇ -kurssi

SointiniⓇ -kurssi on improvisaatiota, musiikkia ja laulamista (mm. karaoke) yhdistelevä kokonaisuus, jossa harjoitellaan improvisaation työkalujen avulla heittäytymistä, vuorovaikutusta, esiintymistilanteita, läsnäoloa, äänenkäyttöä sekä oman kehon käyttöä instrumenttina. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kasvattaa itsevarmuutta ja rohkeutta vapautua kokeilemaan uusia asioita improvisaation ja musiikin avulla. Improvisoi, laula ja löydä oma soitisi!

Kurssin ajankohta: kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Kurssin kesto: 4 vko (10h)
Hinta: 98 € (sis. alv. 24%)

Lyhyet tekniikat

Kurssin sisältö koostuu monipuolisista lyhyistä improleikeistä ja -peleistä, sekä esitystekniikoista. Ryhmän yhteistyö korostuu, jolloin päästää kokemaan monipuolisesti tunteita niin tehdessä kuin katsomossa.

Kurssin ajankohta: maanantaisin 20.4.-11.5.2020 klo 19.15-21.15
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

Hahmot ja statukset

Kurssi keskitytään hahmojen rakennukseen monipuolisin työtavoin sekä tutkitaan statusten merkitystä kohtauksissa ja vuorovaikutustilanteissa. Kurssilla opit monia tapoja, kuinka löydät itsestäsi hahmonrakennuksen mestarin.

Kurssin ajankohta: keskiviikkoisin 22.4.-13.5.2020 klo 17-19
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

Miimi

Miimi-kurssi opitaan käyttämään kehoa näyttämään ja kuvaamaan erilaisia näkymättömiä esineitä, joita käytetään improvisaatiokohtauksissa. Miimissä luodaan illusio esineistä, ovista, vaatteista yms. oman kehon liikkeiden avulla.

Kurssin ajankohta: keskiviikkoisin 22.4.-13.5.2020 klo 19.15-21.15
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

Sanaton impro

Tällä kurssilla työskentelemme ilman sanoja, ja annamme eleiden, ilmeiden ja tunteiden johdattaa vuorovaikutusta, kohtauksia ja omaa hahmon rakennusta.

Kurssin ajankohta: tiistaisin 5.5.-26.5.2020 klo 17-19
Kurssin kesto: 4 vko (8h)
Hinta: 69 € (sis. alv. 24%)

Viikonloppukurssit

ImproKampuksen kursseja järjestetään myös intensiivikursseina viikonloppuisin.

Läheisyys ja ihmissuhteet

Tulossa viikonloppukurssina, tarkempi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian!

Pitkä impro 1

Tulossa viikonloppukurssina, tarkempi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian!

Perheimpro

Tulossa viikonloppukurssina, tarkempi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian!

 

Kurssit tilauksesta

Kaikki ImproKampuksen kurssit ovat myös tilattavissa eri ryhmille. Laita viestiä niin katsotaan teille sopiva kokonaisuus.

 

Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon. Tiedotamme uutiskirjeessä tulevista tapahtumista, esityksistä ja tarjouksista. Tervetuloa!

ImproKampus in English

ImproKampuksen englanninkieliset kurssit sekä ilmoittautuminen löytyvät omalta englanninkieliseltä sivulta.

ImproKampus in English >>