Marianna Räsänen

Ota yhteyttä:

marianna at osuuskuntakuje.fi I 050 337 5167

Marianna on pitkän linjan improvisaation ammattilainen. Lisäksi hän on FM, draamaopettaja, tanssi-liiketerapeutti, näyttelijä ja ohjaaja. Hän on myös kieltenopettaja. Parhaillaan Marianna suorittaa toista maisterin tutkintoa (FM) pääaineenaan musiikkitiede.

Marianna on yksi Osuuskunta Kujeen perustajista. Hän on toiminut näyttelijänä ja kouluttajana improvisaatioteatterin ja soveltavan teatterin parissa parikymmentä vuotta. Hän opettaa ja kouluttaa improvisaatioteatteria, soveltavaa teatteria ja draamaa, draamakasvatusta, näyttelijän- ja ohjaajantyötä, vuorovaikutuskoulutusta yms. kouluissa, korkeakouluissa sekä eri yhteisöissä ja yrityksissä.

Kujeen monipuolisen toiminnan lisäksi hän työskentelee erityisesti soveltavan teatterin ja draaman parissa Työpajateatteri Taivaltajissa sekä improvisaatioteatterin parissa Improvisaatioteatteri JOO!ssa. Ohjaajana Mariannan merkittävimpiä ohjauksia on Hullu (KujeTeatteri, 2017 & 2018), Fedja-Setä, kissa ja koira (AdAstra-teatteri, 2013) sekä Mummu ei tajuu (AdAstra-teatteri, 2011, KE).

Marianna on ollut perustamassa KujeImpro -improvisaatioteatteriryhmää, sekä hän on ollut perustamassa vuonna 2017 Jyväskylään Suomen ensimmäistä suomen- ja englanninkielistä improvisaatioteatterikoulua, ImproKampusta, jossa tällä hetkellä myös opettaa.

Marianna tekee työtä myös (esitys- ja koulutustoimintaa) erityisryhmien, mm. mielenterveyskuntoutujien, vaikeavammaisten sekä eri-ikäisten eri elämäntilanteissa olevien nuorten kanssa.

Marianna työskentelee myös tanssi-liiketerapeuttina ja tarjoaa tanssi-liiketerapiaa asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan oman elämän asioita erityisesti oman kehon ja liikkeen kautta. Lisää tanssi-liiketerapiasta voi käydä lukemassa sivulta Tanssi-liiketerapia Kehosfääri®.

Marianna on myös erittäin monipuolinen, sujuvasanainen ja valovoimainen juontaja. Hänelllä on pitkä juontokokemus monista eri tapahtumista, aina pienistä intiimeistä tapahtumista suuriin massatapahtumiin, niin livenä kuin myös etänä striimattuna.

Marianna on opiskellut ja kouluttautunut improvisaatioteatterin, draamakasvatuksen ja tanssi-liiketerapian saralla monipuolisesti alan johtavien ammattilaisten parissa, niin ulkomailla kuin Suomessa. Hän on myös esiintynyt useilla kansainvälisillä improvisaatioteatterifestivaaleilla Euroopassa (esimerkiksi Ruotsi, Englanti, Italia, Viro, Saksa) ja hän esiintyy säännöllisesti myös Suomessa.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta, valmennuksesta, esityksestä, juontajasta, tanssi-liiketerapiasta? Ota yhteyttä, niin katsotaan teille sopiva palvelu ja kokonaisuus.