Historia

Osuuskunta Kuje on perustettu 4.8.2015 ja sen perustajajäseninä ovat Kaisa Kokko, Outi Mattila, Marianna Räsänen ja Riku Suonio sekä Anssi Häkkinen, Noora Määttä ja Juho Suikkanen. Kujeen jäseninä on Jyväskylän alueella aktiivisia kulttuuritoimijoita ja freelancereita teatterin, soveltavan draaman, improvisaation, musiikin ja kulttuurituotannon parista. Keski-Suomen teatterikenttä on vahva yhdistävä tekijä ja jäsenet ovat tuttuja eri teattereiden produktioista, lavalta tai tuotannonpuolelta.

Kuje tarjoaa graafisen suunnittelun, valokuvauksen ja tapahtumatuotannon osaamista sekä soveltavan ja esittävän draaman palveluita, kuten tiimi- ja vuorovaikutuskoulutusta sekä esiintymisvalmennusta. Näkyvin osa toiminnasta on improvisaatio- ja soveltava teatteria. Kuje tuottaa muun muassa vuonna 2011 perustettua Mikäklubia ja omia improvisaatioesityksiä ja koulutuksia.

Toiminta 

 

2015

Mikäklubi muutti syksyllä Ilokivestä remontin alta Ravintola Katseeseen ja tuotanto siirtyi Kujeen alle. Kujeen omana tuotantona Katseessa esitettiin livevieraita, musiikkia ja improa yhdistänyt tv-parodia Talkshow Kuje sekä jatkuva juoninen improvisoitu saippuasarjaparodia Paluu Everestiin.

 

2016

Mikäklubi ja Talk Show Kuje jatkuivat Katseessa kevätkauden.

Kesällä Kuje tuotti ensimmäisen käsikirjoitetun näytelmänsä Laajavuoren kesäteatteriiin, jossa nähtiin Liisan Ihmemaassa - muuttuva tarina. Lasten näytelmän etenemiseen pääsivät katsojat vaikuttamaan vaihtoehtoisten kohtausten kautta.

Syyskaudella Mikäklubi palasi takaisin Ilokiveen. Katseessa esitettiin puolestaan englanninkielistä English improv night-klubia.

 

2017

Mikäklubi jatkoi kevätkaudella edelleen Ilokivessä ja English improv night Katseessa. Uusina esityksinä Katseessa kokeilevaa improa tarjoava Satunnaista ja genreimpro Tyylitellen. Lapsille suunnattua Olipa Vain Kerran-improa esitettiin Olohuone Kyllin Kypsässä.

Tammikuussa Kuje käynnisti ImproKampuksen, jonka kursseilla pääsee opiskelemaan imprivisaatioteatteria. Ryhmien Valmistujaisshow Katseessa opintojaksojen päätteeksi. 

Tammikuussa nähtiin myös Ravintola Nurkan kanssa toteutettu illallisen ja osittain improvisoidun murhamysteerin yhdistänyt Fine Dying.

Kesällä Talliteatteri Juliuksessa esitettiin yhteistyössä Teatteri Murun kanssa tuotettua Mimmi Lehmä ja Varis -näytelmää.