Liisan Ihmemaassa – muuttuva tarina -näytelmän viimeiset esitykset 13.-14.8.2016

Liisan Ihmemaassa – muuttuvan tarinan, esityskausi lähenee loppuaan, mutta vielä ehtii Laajavuoren kesäteatteriin ratkomaan Liisan kadonneen äänen mysteeriä. Viimeiset kolme esitystä ovat tulevana viikonloppuna 13.-14.8. lauantaina kello 11 ja 14 sekä se vihoviimeinen sunnuntaina kello 14.

Näytelmässä parivaljakko Lyy ja Ruuti päätyvät Ihmemaahan etsimään Liisan kadonnutta ääntä. Onko äänen kähveltänyt joku Lewis Carrollin tarinoista tuttu hahmo? Niin Herttakuningattarella, Valkoisella Kanilla, Hullulla Hatuntekijällä kuin Absolom-madolla tuntuu olevan jotain hampaankolossa eloisaa Liisaa kohtaan. Tarinaan punoutuu mukaan myös uusia hahmoja, kuten Rabbe-kani ja Valintatalon Sale, joista jälkimmäisellä saattaa hyvinkin olla osuutta tapahtumien kulkuun. 

Koko perheen näytelmässä ääntä ja syyllistä etsitään vaihtoehtoisia tarinanlankoja ja kohtauksia pitkin, jolloin katsojat voivat halutessaan vaikuttaa, mitä reittejä pitkin tarina etenee. Muuttuva tarina voi ollakin joka kerta vähän erilainen.

Näytelmän värikkäät hahmot, tarinan kekseliäät koukerot ja visuaalisuus ovat saaneet katsojilta kehuja. Sanomalehti Keskisuomalaisen kriitikko Päivi Hammaren-Jokela tiivisti arviossaan näytelmän näin: ”Erittäin onnistunut osallistavan teatterin toteutus energisine näyttelijäsuorituksineen, värikylläisine lavastuksineen, puvustuksineen ja musisointeineen ihastutti alusta loppuun.”

Kuvassa Liisa (Mette Seppälä) houkuttelee Ruutin (Tinja Kuvaja) ja Lyyn (Pietari Olsbo) Ihmemaahan etsimään kadonnutta ääntään.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.